Jdi na obsah Jdi na menu

BODOVACÍ SOUTĚŽ

S ohledem na věkovou strukturu týmů okresních soutěží (45 let/hráč) a výrazný úbytek mládeže po covid období, se RSST vrací k osvědčenému projektu „LENTILKY“, resp.  Okresní bodovací soutěže mládeže jako nadstavby nad základními tréninky mládeže v klubech.                                                                

Soutěže mládeže lze datovat od roku 2010, zakotvily pod názvem LENTILKY, které umrtvil až covid.  Jako stabilní hráči klubů vzešly děti, které již hrají i v nejvyšších krajských soutěžích i ligoví hráči. Regionální bodovací soutěž je tak předstupněm před přechodem do krajských bodovacích soutěží.                                                                                                                                                                                                           

RSST proto i v zájmu udržitelnosti sportu jak v regionu, tak i u jednotlivých klubů obnovuje dlouhodobou bodovací soutěž pro začínající mládež. Ta je rozložena do dvou kvalitativních úrovní (divizí A/B), kde divize B má též náborový charakter.

Princip dlouhodobosti je vyžadován z několika důvodů:  zejména jako nezbytná podmínka pro možné poskytnutí fin.. podpory od poskytovatlů - obce, kraj, NSA a dále  k ověření soutěživosti, vytrvalosti, bojovnosti zúčastněných hráčů a ověření tech. a pohybové dovednosti pro navazující tréninky v mateřských klubech.   

KONTAKTNÍ MAIL: LENTILKYJH@GMAIL.COM